Aktuelt
Norilia Nordic – Animal Welfare Report 2024
Publisert: 11, 07, 2024 | Oppdatert: 11, 07, 2024
Norilia Nordic’s latest Animal Welfare Report reveals a proactive approach to animal welfare with advanced traceability systems, humane rearing practices, and strict compliance with both Nordic and EU regulations.
Elevate Your Product with High-Quality Poultry Protein
Publisert: 10, 28, 2024 | Oppdatert: 11, 13, 2024
In today’s market, consumers demand high-protein, nutritionally balanced products. It’s crucial to meet these expectations without sacrificing taste or texture.
Norilia’s protein concentrate, Nor-HydroPep 60 DM, makes it easy to create products with high protein and optimal quality. At the same time, it preserves the desired texture and flavor of your final product.
Bærekraftsrapport 2023
Publisert: 08, 13, 2024 | Oppdatert: 11, 07, 2024
Bærekraftsrapporten for 2023 oppsummerer påvirkningen på klima, natur, dyrevelferd og folkehelse gjennom vår og Norturas verdikjede. Den inkluderer også relevant informasjon om Norilias virksomhet der det er aktuelt.
Power Your Product with Superior Poultry Protein: Unleash Enhanced Nutrition
Publisert: 04, 22, 2024 | Oppdatert: 10, 28, 2024
The protein supplement Nor-HydroPep 90SD offers a well-balanced amino acid composition which makes it excellent for protein enhancement within food applications
Den nye oljen: Kan norsk kyllingolje forbedre snacksindustrien?
Publisert: 03, 17, 2023 | Oppdatert: 03, 17, 2023
På en fabrikk i Norge, produseres verdens første chips fritert i kyllingolje. Oljen er den første av sitt slag som brukes på denne måten, og er utvunnet med innovativ teknologi hos Norilia.
Norske matprodusenter leder an på dyrevelferd
Publisert: 10, 04, 2022 | Oppdatert: 10, 04, 2022
En fersk global måling viser at norske matprodusenter er blant verdens beste på dyrevelferd. Nortura klatrer to nivåer i forhold til fjorårets måling, og er nå på nest høyeste nivå.
Menneske- og arbeidsrettigheter
Publisert: 07, 01, 2022 | Oppdatert: 07, 14, 2022
I dag trer den nye åpenhetsloven i kraft. Åpenhetsloven gir både forbrukere og andre rett til informasjon om virksomhetens håndtering av forhold knyttet til menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.
Dataangrep
Publisert: 12, 31, 2021 | Oppdatert: 12, 31, 2021
Nortura ble utsatt for et dataangrep 21. desember. Det ble derfor besluttet å stenge ned IT-systemer og fjerne internettilgangen på alle Norturas lokasjoner for å minimere mulig skade på systemer og operasjoner. Dette gjelder også for datterselskaper, inklusive Norilia. Vi kan derfor ikke motta ekstern e-post for øyeblikket. Dersom du trenger å komme i kontakt med oss, send en sms eller ring din kontaktperson.
Amazing Grazing - Bærekraftig kjøtt og ull fra sau som beiter i norsk utmark
Publisert: 12, 03, 2021 | Oppdatert: 12, 03, 2021
Forskningsprosjektet #Amazing grazing skal bidra til å forstå mer av hva som kan bidra til at både kjøtt- og ull fra sau som beiter i norsk utmark kan få en enda høyere verdi. Prosjektet ledes av Lise Grøva ved NIBIO. Norilia deltar aktivt som prosjektpartner i prosjektet.
Norilia deltar i to nylig startede SFI-er
Publisert: 07, 19, 2021 | Oppdatert: 10, 16, 2024
Forskning og innovasjon er avgjørende for Norilia for å skape nye produkter som kundene våre ønsker og trenger. Det norske SFI-programmet - Senter for Forskningsdrevet Innovasjon - gir en perfekt plattform for forskning og innovasjon sammen med både forskningsinstitutter og industrielle partnere. Norilia ble med i to nylig startede SFI-prosjekter. SFI Industrial Biotechnology; og SFI Digifoods.
Innovativ bruk av restråstoff fra kylling og kalkun
Publisert: 07, 12, 2021 | Oppdatert: 07, 12, 2021
Hvordan kommer høyverdige proteiner best til nytte for mennesker? Det nylig avsluttede IPNprosjektet Hydroprot har hatt som mål å utvikle minst tre nye høyverdige og trygge kyllinghydrolysat-baserte produkter. Prosjektet er finansiert av Forskningsrådet.
Minister-besøk på Bioco
Publisert: 06, 25, 2021 | Oppdatert: 07, 22, 2021
Bioco er blant de første i verden som lykkes med å gjøre bein-råstoff fra kylling og kalkun om til høyverdige proteiner gjennom rør-hydrolyse. Onsdag 23. juni besøkte landbruks- og matminister Olaug Bollestad det nye Bioco-anlegget på Hærland i Indre Østfold.
Unge og eldre sier ja-takk til proteinpulver fra kyllingrestråstoff - resultat fra HydroProt
Publisert: 06, 17, 2021 | Oppdatert: 06, 28, 2021
Å sørge for at hele kyllingen blir spist er bra både for miljøet, helsen og økonomien. Nå har Nofima-forskere undersøkt om unge, eldre og treningsivrige kan tenke seg proteinberiket mat basert på restråstoff fra kylling, som del av HydroProt prosjekt. Et artikkel om tema har vært publisert hos Matindustrien og forskning.no
Norilia og ReSourcer samarbeide
Publisert: 03, 05, 2021 | Oppdatert: 03, 05, 2021
Norilia samarbeider med ReSourcer, en spennende nye satsing rund restråstoff og sidestrøm utnyttelse.
Norilia er med på The Explorer!
Publisert: 11, 26, 2020 | Oppdatert: 11, 26, 2020
Norilias protein løsninger er nå med på The Explorer - Greentech from Norway.
Podcast om Norilia Nordic
Publisert: 11, 25, 2020 | Oppdatert: 11, 25, 2020
Norsk Landsbrukssamvirke har publisert flere artikler og en podcast om Norilia Nordic og konkurransefordel for Nordiske huder og skinn.
Ny ledelse i Hud og skinnvirksomheten
Publisert: 10, 20, 2020 | Oppdatert: 10, 20, 2020
Vår nåværende leder for hud- og skinnområdet, Lars Chr. Dørum, har bestemt seg for å trappe ned etter 31 år i tjenesten. Hans innsats la grunnlaget for vår forretningsvekst og gjorde produktene våre kjent over hele verden. Vi er takknemlige for all hans innsats og de store prestasjonene han har skapt for selskapet.
Prisendringer ull fra nytt ullår starter i uke 36
Publisert: 08, 31, 2020 | Oppdatert: 08, 31, 2020
Covid19-pandemien har hatt stor effekt på Norilias eksport av ull. Pandemien har ført til reduksjon i etterspørsel, historisk lave priser og en vesentlig økning i mengde ull på lager. Som følge av dette ser Norilia seg nødt til å redusere avregningspris til produsent til kroner null for alle klasser fra og med nytt ullår starter i uke 36. Pristilskuddet vil bli formidlet som tidligere. Utbetaling til produsent blir dermed lik pristilskuddet.
Norilia er med i to nye podcasts om sirkulær økonomi og innovasjon
Publisert: 06, 03, 2020 | Oppdatert: 06, 03, 2020
Norilia nylig deltok i to podcasts fra landbruk.no - en om Norsk landbruk sitt bidrag i sirkulær økonomien, og en om landbrukets innovasjonscamp 2020.
iProcess prosjekt – mulighet for ful sporbarhet av alle huder foredlet av Norilia helt tilbake til gård
Publisert: 03, 19, 2020 | Oppdatert: 03, 19, 2020
Sporbarhet er mer og mer viktig for mange produktområde, og huder er intet unntak. Norilia jobber aktiv med å tilbyr mer og bedre sporbarhet av huder og har testet metoder som muliggjøre ful sporbarhet av huder gjennom verdikjede, helt til sluttbrukere, i den nylig avsluttet forskningsprosjektet iProcess.
Norilia og Himmerlandskød etablerer Norilia Nordic
Publisert: 02, 17, 2020 | Oppdatert: 02, 17, 2020
Norilia og Himmerlandskød etablerer nå Norilia Nordic som et felles salgsselskap for nordiske huder og skinn. Begge selskapene ønsker å bygge videre på den sterke markedsposisjon Norilia har opparbeidet for norske huder og skinn til kvalitets huder og skinn fra Norden.
Kalsium fra eggeskall levert av Norilia er hovedingrediensen i et kosttilskudd som nylig ble lansert
Publisert: 01, 31, 2020 | Oppdatert: 01, 31, 2020
Zobrius Pharma har lansert et nytt kosttilskudd, Maxx-calzium, som gir et naturlig og organisk kalsiumalternativ sammenlignet med inorganisk kalsium fra kalkstein som er det vanlige å bruke i kosttilskudd. Kalsium fra eggeskall levert av Norilia er hovedingrediensen i dette nye produktet, i tillegg til både vitamin D3 og K2 som er vitaminer som bidrar til økt opptak av kalsium i kroppen.
Food and Drink Award til Norilia
Publisert: 12, 02, 2019 | Oppdatert: 12, 02, 2019
Norilia har blitt tildelt to priser fra LUXlife Magazine: Best Plus Products Food Production Company - Norway, og the Excellence Award for Sustainable Agriculture 2019.
Doktorgradsstudie viser potensial for plussprodukter i gjærproduksjon til fôr
Publisert: 09, 26, 2019 | Oppdatert: 09, 26, 2019
David Lapeña Gómez disputerte 13.September for PhD graden ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). PhD prosjekt til David er en del av Foods of Norway - Senter for Forskningsdrevet Innovation (SFI). Tittelen på PhD avhandlingen er: ""Gjær produsert fra gransukker og hydrolysater av proteinrike biprodukter som en fôringrediens". David har tested flere plussprodukter fra Norilia i studiene.
Devold x Sigrid
Publisert: 09, 22, 2019 | Oppdatert: 09, 26, 2019
Før i tida var ting skapt for å vare. Av og til må vi hente ting fra fortida for å skape en bedre fremtid. Det sier Devold om hvorfor de har remikset et av verdens mest naturlige og bærekraftige plagg; strikkegensere i 100 % ren, norsk ull.
Doktorgrad for studier som viser effekt av kylling hydrolysat på metabolisme
Publisert: 09, 17, 2019 | Oppdatert: 09, 17, 2019
Thomas Aquinas Aloysius disputerte 13.09.2019 for PhD graden ved Universitetet i Bergen (UiB) på avhandlingen: Chicken protein hydrolysates and chicken oil influence lipid metabolism and inflammation in relation to obesity and atherosclerosis. Doktoranden er fra Jaffna på Sri Lanka. Han har Cand.scient. grad i molekylærbiologi fra UiB.
Motemerket Tom Wood inngår samarbeid med Røros Tweed
Publisert: 09, 15, 2019 | Oppdatert: 09, 26, 2019
Tom Wood lanserer sin AW19-kolleksjon inspirert av den norske kulturarven i samarbeid med tradisjonsrike Røros Tweed. Med farger hentet fra kystlinjens arkitektur og natur, omfavner samarbeidet både historie og lokale tradisjoner. Og med sitt største marked i Japan, blir kolleksjonen blant annet å finne i de mest toneangivende motebutikkene der
Nye ullpriser til produsent fra 9. september
Publisert: 09, 09, 2019 | Oppdatert: 09, 26, 2019
Prisene på crossbredull på verdensmarkedet har over lengre tid vært lave. Markedet preges av at etterspørselen fra Kina er lav og til dels fraværende samt handelssituasjonen mellom Kina og USA. Det var noen positive tegn å spore i etterspørsel og priser i mai, men etter det gikk prisene ned igjen.
Påskeegg eller gullegg?
Publisert: 04, 12, 2019 | Oppdatert: 11, 13, 2019
Nordmenn elsker egg til påske. I Norilia elsker vi egg hele året.
Kyllingbein som medisin mot diabetes
Publisert: 03, 22, 2019 | Oppdatert: 03, 22, 2019
Rundt 8% av verdens befolkning har diabetes type 2, en sykdom som skyldes at de insulinproduserende cellene i bukspyttkjertelen danner for lite av hormonet insulin. Insulin er viktig for opptak av sukker fra blodbanen til ulike vev i kroppen. Diabetes type 2 fører til et vedvarende forhøyet blodsukker fordi kroppens celler ikke klarer å ta opp sukkeret, og det hoper seg opp i blodet som over tid er negativt for helsen. En fremtidig løsning kan potensielt bli funnet i kyllingpeptider.
Kan flertrinns enzymatisk prosessering bidra til å utnytte enda mer av potensialet i våre råvarer?
Publisert: 01, 16, 2019 | Oppdatert: 02, 27, 2019
Enzymatisk hydrolyse er en viktig teknologi for Norilia. Det er denne teknologien vi har tatt i bruk for å produsere våre protein- og oljeingredienser fra fjørfe. Enzymatisk hydrolyse er en effektiv teknologi som skaper høykvalitets ingredienser. Men hva om man ved å legge til flere trinn i prosessen klarer å gjøre tilgjengelig enda flere av råvarens potensielle fordeler for våre kunder? Å undersøke potensialet i og merverdien av flertrinns enzymatisk hydrolyseprosessering, eller med andre ord, kaskadeteknologi, er fokuset for forskningsprosjektet Notably, ledet av Nofima AS.
Plaster med Norilias eggeskallmembran testes på sykehus
Publisert: 12, 20, 2018 | Oppdatert: 12, 21, 2018
Vår ingrediens fra eggeskallmembran er en av våre suksesshistorier. Biovotec har utviklet et nytt type plaster som kan få kroniske sår til å gro. Eggeskallmembranplasteret er nå klart til å testes på sykehus.
Norilia med i to podcaster
Publisert: 12, 05, 2018 | Oppdatert: 12, 14, 2018
Norilia har nylig vært med i to podcaster spilt inn av Norsk Landbrukssamvirke. Den ene omhandler potensialet for bruk av våre ingredienser i produkter som bidrar til bedre helse. Den andre omhandler bruken av og fremtidsutsiktene for norsk ull.
Ulldagen
Publisert: 10, 03, 2018 | Oppdatert: 12, 21, 2018
Den 15. oktober ble Ulldagen arrangert. Ulldagen er et årlig arrangement som samler representanter fra hele verdikjeden på ull, fra prousenter, ullstasjoner, industri, design, forskning og utdanning. Ulldagen arrangeres av Norilia i samarbeid med Norsk Industri. Årets Ulldag samlet næmere 120 deltakere.
Avslutningsmøte for NorZymeD prosjektet
Publisert: 10, 01, 2018 | Oppdatert: 12, 14, 2018
Norilia var partner i NorZymeD prosjektet. Nå er prosjektet sluttført, og hadde sitt avslutningsmøte 18. oktober.